Субота, 18.05.2024, 18:38
Вітаю Вас Гість | RSS

КУ "Саратський РМК з питань освіти"

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2015 » Квітень » 9 » «Вернісаж творчості»
18:53
«Вернісаж творчості»

Діти ХХІ ст. – це допитливі дослідники, відкривачі світу, тому головне завдання позашкільної освіти полягає в збагаченні її інтелектуальних, комунікативних здібностей, розширення світогляду, формування творчого потенціалу, збереження  та розвиток національної культури.  З цією метою, на початку квітня, КЗ «Саратський районний БДТ» було організовано і проведено районний  фестиваль – конкурс юних талантів  «Вернісаж творчості» за номінаціями: «Вокал», «Хореографія», «Літературна творчість», «Театр». Фестиваль крокував по району три дні. В перший день учасників гостинно зустрічала Кулевча, на  другий день  – Фараонівка,  третій – Михайлівка.

   Конкурс проходив у вигляді концертної програми, де під вмілим керівництвом заступників з виховної роботи (Христодорової О.М. -  Кулевчанська ЗОШ І – ІІІ ст.,  Зубак Л.А. – Михайлівський НВК, Кожухар В.В. - Фараонівський НВК) були вдало поєднані номери з різних номінацій. З  хвилюванням і гостинністю зустрічали у себе учасників фестивалю директори закладів освіти вищезазначених сіл, а також голови сільських рад. А директори СБК з розумінням  пішли назустріч організаторам, надаючи можливість дітям повноцінно розкрити себе завдяки гарно оформленій сцені і якісному звуку. Хочеться відмітити, що така співпраця набуває гарних результатів. Надається велика можливість  дітям  показати свої здібності і зацікавленість справою. І дуже добре, що є люди, колектив однодумців, які разом роблять хорошу справу і наше майбутнє покоління плекають у любові  до мистецтва, до рідної землі.      

   В кожному селі фестиваль розпочинався з представлення своєї національної культури: в Кулевчі – з розкриття багатогранності таланту  українського народу, в Фараонівці – з запального  циганського  танцю, в Михайлівці – з пісні, у виконанні   славнозвісного народного аматорського вокального ансамблю «Чумацький шлях».

  Усього, за період І відбіркового туру було представлено 105 номерів за такими номінаціями:  58 – вокальних номерів, 16 - хореографічних, 26 – з літературної творчості та 5  театральних постанов. На ІІ етап фестивалю було відібрано 39 номерів, лауреатів І ступеню, які отримали найвищу оцінку – 15 балів.

 Варто відзначити, що майстерність дітей підвищилась завдяки компетентним  керівникам  гуртків і вчителям, які протягом року вирощують таких яскравих зірочок, працюють  з обдарованими дітьми.

   Фінальний етап конкурсу, гала – концерт «Вернісаж творчості» відбудеться 23.04.2015р. в КЗ «Саратський РБК» з виставкою робіт декоративно – прикладного та образотворчого мистецтва талановитої і обдарованої молоді Саратщини.

    Діти — наше майбутнє! У цій всім відомій фразі закладений глибокий зміст: піклуючись про юне покоління, ми піклуємося про своє майбутнє. І від того, який внесок ми внесемо в їх розвиток, виховання, чи зуміємо закласти поняття цінностей, таке майбутнє вони створюватимуть.

 

 

http://sarata-rda.odessa.gov.ua/

Переглядів: 532 | Додав: rybkas | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 51
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

ViDiS © 2024