Субота, 18.05.2024, 18:38
Вітаю Вас Гість | RSS

КУ "Саратський РМК з питань освіти"

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Лютий » 22 » Вчителям історії буде цікаво!
10:57
Вчителям історії буде цікаво!

Шановні колеги, пропоную познайомитись із порталом "Електронні засоби навчання", який присвячено використанню педагогічних програмних засобів (або електронних засобiв навчального призначення) у навчальному процесі. 

Він створений за підтримки Міністерства освіти і науки України та Інституту професійно-технічної освіти Академії педагогічних наук.

Тут на сайті "Тесторіумможна спробувати створити власні тести з історії України і всесвітньої історії та користуватися тестамиствореними вчителями історії інших регіонівhttp://www.testorium.net/

"Тесторіум" - це безкоштовна система по створенню тестів та проведення тестування, призначена для вчителів (викладачів) і учнів (студентів) будь-яких навчальних закладів. Основна мета створення цієї системи — полегшити роботу вчителя та надати учням можливість самостійно перевірити свої знання.

Кожний вчитель за допомогою такої системи може самостійно створювати тести зі свого предметаа учень може самостійноперевірити свої знання на цих тестахякі відкриті для усіх або запропоновані вчителем.

 

Завдяки Тесторіуму вчителеві не треба перевіряти виконані тести, оскільки це зробить сама система одразу після завершення тестування. Також вчитель на моніторі свого комп'ютера може побачити результати тестування і проконтролювати, скільки завдань виконав кожний учень, на які питання відповів, чи правильно відповів і скільки балів за це отримав.

У системі реалізована можливість обміну тестамитобто вчителі можуть дозволити користуватися своїми тестами іншим вчителям (викладачам), які зареєстровані в системі ТесторіумТаким чином відбувається обмін інформацієюа також економиться час настворення тестів.

  

І все це — БЕЗКОШТОВНО -  http://www.testorium.net/


 

ЛІКБЕЗновий сайт про історію України

 

Українські історики створили сайт "ЛІКБЕЗ" для людей, які шукають надійне джерело для отримання компетентної історичної інформації, щоб сформувати свою позицію і мати можливість її обґрунтувати. 

 

На проекті "ЛІКБЕЗ" спростували вже понад 50 негативних стереотипів та очевидних перекручень щодо української історії.

 

На сайті "ЛІКБЕЗможна знайти прості розяснення щодо найпоширеніших перекручень української історіїА для тиххто хочедізнатися більше — дано посилання на джерела.

 

Необхідно зазначити, що над проектом працює близько 20 істориків з Інституту історії України НАНУ, Українського інституту національної пам’яті, Київського національного університету ім. Т. Шевченка, Наукового гуманітарного товариства, Інституту української археографії, Всесвітньої асоціації україністів.

 http://likbez.org.ua/

План засідання РМО вчителів історії та правознавства.

 Дата проведення: 21.02.2017 р.

Місце проведення: Мала зала РДА

1.Оновлення змісту і форм суспільствознавчих предметів для розвитку компетентністого потенціалу особистості ( за матеріалами обласного семінару)     Коваль Л.О., кер. РМО,

2. Презентація методичної розробки Коваль Л.О. «Використання інформаційно-комунікаційних технологій на уроках історії».   Коваль Л.О., вчитель Саратського НВК                           

3. Використання проблемно-пошукового методу при викладанні історичного матеріалу, направленого на розвиток розумової діяльності учнів.   Ніколаєв С.Д., вчитель історії Долинської ЗОШ

4. Про нормативні документи щодо репозитарію підручників для 9 класу.   Резнічук О.В., методист РМК 

4. Новини в освіті: про нові навчальні плани старшої школи, про  концепцію нової школи.   Резнічук О.В., методист РМК     

Переглядів: 301 | Додав: rybkas | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 51
Пошук
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

ViDiS © 2024