Субота, 18.05.2024, 16:59
Вітаю Вас Гість | RSS

КУ "Саратський РМК з питань освіти"

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2015 » Лютий » 18 » В освітніх закладах Саратщини відзначили Всесвітній день водно-болотних угідь.
14:32
В освітніх закладах Саратщини відзначили Всесвітній день водно-болотних угідь.

2 лютого відзначався Всесвітній день водно-болотних угідь. Усе життя на планеті залежить від води,  яка має вирішальне значення для добробуту, сталого розвитку та охорони здоров’я людини. Це визнання не є новим, Леонардо да Вінчі у свій час звернув увагу на важливість цього питання, проголосивши: «Вода є рушійною силою всієї природи!». Вода все об’єднує. Від джерела до моря і через нескінченний цикл кругообігу вода з’єднує усі куточки планети Земля. Основною метою відзначення Всесвітнього дня водно-болотних угідь є підвищення обізнаності людей щодо взаємозалежності між водою і водно-болотними угіддями, забезпечення справедливого розподілу води між різними групами користувачів цих ресурсів.

   КЗ «Саратський районний БДТ»  узагальнив інформацію, надану закладами освіти району про проведення Міжнародного Дня охорони  водно - болотних угідь за період з 09.02.-13.02.2015р.  Були представлені: тематичні уроки, учнівські конференції, конкурси малюнків, випуски буклетів, виховні години, презентації, вікторини,  конкурси стіннівок, листівок, бесіди, заочні подорожі,  екологічні брейн – ринги, круглі столи,  захисти рефератів, книжкові виставки, інтелектуальні екологічні тренінги, усні журнали, конкурси віршів, класні години, лекторії, акції, тижні екології, виставки, конкурси екологічних плакатів, ігрові шоу, перегляди відеофільмів.

      Всього було проведено 40 заходів, в яких взяли участь 2366 учнів ЗНЗ району.  В наданих розробках педагоги разом з дітьми порушили важливі  питання: бережливе ставлення до води, очищення споруд для водойм та місцевих водоканалів, якими безкорисно користуються люди, забруднення р. Сарата та її притоків. Навели статистичні дані використання води у країнах Європи, підняли проблему затоплення сіл Надєжда і  Новоселівка, взагалі проблему  екології в Саратському районі, в Одеській області і України в цілому.

    Реалізація на практиці пріоритетів щодо поліпшення збереження водно-болотних угідь можлива лише за умови об’єднання зусиль усіх державних та недержавних установ та організацій, всього населення країни. Сподіваємося, що кожен з нас зробить  внесок у збереження та відтворення надзвичайно цінних для усіх людей водно-болотних угідь!

 

Адміністрація КЗ «Саратський районний БДТ»

Переглядів: 430 | Додав: rybkas | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 51
Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

ViDiS © 2024