Субота, 18.05.2024, 13:19
Вітаю Вас Гість | RSS

КУ "Саратський РМК з питань освіти"

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Березень » 9 » «Підвищення ефективності соціально-психологічного супроводу всіх учасників навчально-виховного процесу»
13:09
«Підвищення ефективності соціально-психологічного супроводу всіх учасників навчально-виховного процесу»

2 березня 2017 року в малій залі Саратської районної державної адміністрації  відбувся семінар працівників психологічної служби закладів освіти Саратського району «Підвищення ефективності соціально-психологічного супроводу всіх учасників навчально-виховного процесу».

Основними видами діяльності працівників психологічної служби системи освіти є діагностика, корекція, прогностика, проектування, профілактика, реабілітація. Але найважливішим видом роботи у практичних психологів та соціальних педагогів є профілактика. Тому проведений семінар був присвячений саме організації профілактичних заходів.

Одним з таких заходів було заняття з елементами тренінгу на тему «Профілактика торгівлі людьми», який провела практичний психолог Світлодолинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Малаховська Ксенія Михайлівна. Вона наголосила на тому, що проблема торгівлі людьми як і десять років тому, так і сьогодні залишається актуальною. Вказала причини, які сприяють збільшенню кількості жертв торгівлі людьми: низький рівень доходів населення, що змушує чоловіків і жінок шукати кращої долі за кордоном, аби забезпечити гідне життя своїх рідних в Україні, безробіття в країні, відкриття кордонів, правова неграмотність, бажання швидко без особливих зусиль заробити великі гроші та інше. Вказала, що жертвами торгівців людьми можуть стати в однаковій мірі як жінки,  і діти, так і чоловіки.

Методист з психологічної служби Бєлоус О.І. провела заняття з використанням презентації та тренінгових вправ «Закон психічного магнетизму». Епіграфом заняття був вислів «Ви притягуєте до себе те, про що думаєте з найбільшою наполегливістю». Під час заняття Бєлоус О.І. підкреслила, що для того, щоб надавати психологічну допомогу іншим, необхідно приділити важливу увагу своєму психічному здоров’ю. А для цього необхідно працювати над розвитком своєї особистості, аналізувати свої погані звички, формувати в собі раціональне, позитивне мислення, оточувати себе гарними речами, слухати приємну музику, частіше бувати на свіжому повітрі, рухатися, обійматися, посміхатися, отримувати насолоду від спілкування, їжі.

Також було приділено увагу питанню ведення документації працівниками психологічної служби системи Саратського району.            

По закінченні семінару практичні психологи і соціальні педагоги висловили подяку організаторам семінару та висловили ідеї, де і з ким вони можуть застосувати отримані знання.

Методист КУ «Саратський РМК з питань освіти» Бєлоус О.І.

 

Переглядів: 372 | Додав: rybkas | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 51
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

ViDiS © 2024