Субота, 18.05.2024, 18:38
Вітаю Вас Гість | RSS

КУ "Саратський РМК з питань освіти"

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2015 » Лютий » 18 » Юні науковці Саратщини підкорили столицю…
14:37
Юні науковці Саратщини підкорили столицю…

З 10.02.  по 12.02.2015р.  в Національному еколого – натуралістичному центрі в м. Київ відбувся Всеукраїнський конкурс юних раціоналізаторів і винахідників "Природа - людина - виробництво - екологія", який проводиться з метою підтримки обдарованої учнівської молоді, підготовки її до активної професійної та громадської діяльності.

Наш район, а також і Одеську область в столиці представляли вихованці гуртка «Юннати – краєзнавці», переможці обласного етапу конкурсу Ангел Артем, учень 10 класу Старосільської ЗОШ І – ІІІ ст. і Берназ Вікторія, учениця 6 класу.

  Артем представляв свій науковий проект, над яким працює не перший рік – «Моніторинг чисельності білого лелеки на території села Старосілля та його околиці». Підготувавши стендовий захист-презентацію власних теоретичних і практичних розробок юний раціоналізатор і винахідник посів ІІІ призове місце в своїй секції. Берназ  Вікторія,  презентувала   роботу, над якою працює вже другий рік -  «Збереження біорізноманіття шляхом підгодівлі птахів взимку». В минулому році в березні дівчинка на високому рівні представила свій проект в обласному конкурсі «Юний дослідник» та за підсумками журі посіла І призове місце. За активну участь у Всеукраїнському конкурсі раціоналізаторських та винахідницьких проектів Вікторія нагороджена грамотою. 

   Таким результатам  передувала кропітка та наполеглива робота учнів та їх наукового керівника  - вчителя біології та природознавства вищої категорії, керівника гуртка еколого – натуралістичного напрямку Пінтяк Зінаїди  Миколаївни, невтомного, творчого і креативного педагога. Тільки завдяки їй  діти отримують високі результати. Адже їм є на кого рівнятись. В  січні 2015 року  план – конспект уроку у формі тренінгу на тему «Заощадження електроенергії вдома та у школі», на який Зінаїда Миколаївна отримала сертифікат від видавництва «Плеяда», опубліковано у журналі «Відкритий урок: розробки, технології, досвід» у № 1/2015.

У наших юних науковців попереду ціле життя. Ми бажаємо їм нових творчих ідей і перемог. Набувати більше знань. Адже знання, рішучість, дії - це дорога до великого майбутнього. А поряд з таким наставником як Зінаїда Миколаївна Пінтяк – це можливо!

А.А. Сердюк,

директор КЗ «Саратський районний БДТ»

Переглядів: 418 | Додав: rybkas | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 51
Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

ViDiS © 2024